fysiotherapie-naarden-slider-007Afspraak maken
Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-003Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-006Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-004Afspraak maken

COPD

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Longziekte)

COPD

COPD is officieel een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij COPD zijn de longen ontstoken en beschadigd. U bent benauwd en hoest. Vaak wordt dit in de loop van de jaren erger. Met de juiste behandeling en manier van leven is het verloop van de ziekte COPD te beïnvloeden. Er is veel dat u zelf kunt doen.

Longrevalidatie kan u helpen om beter met uw COPD om te gaan en uw conditie te verbeteren. Longrevalidatie is geschikt voor iedereen die elke dag veel last heeft van zijn longziekte ondanks het gebruik van medicijnen (inhalator). Ook na een longtransplantatie hebben mensen baat bij longrevalidatie.

praktijk_fysiotherapie_naarden_1

De fysiotherapeut

U komt bij de fysiotherapeut terecht na verwijzing van uw huisarts of op eigen initiatief. Komt u via de huisarts dan begint de fysiotherapeut met een intake gesprek, gevolgd door een onderzoek waarna de behandeling opgesteld kan worden.

Screening

Komt u bij de fysiotherapeut zonder verwijzing van uw huisarts, dan zal deze eerst een screening doen om te kijken of uw klacht voor behandeling in aanmerking komt. Indien niet dan volgt verwijzing naar de huisarts voor nader onderzoek.

Behandelplan

Het behandelplan met de daarbij gestelde doelen wordt samen met de patiënt opgesteld, zodat de patiënt instemt met de behandeling. De fysiotherapeut zal u vragen zich te legitimeren middels een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Eigen inbreng

Fysiotherapie t.b.v. COPD vraagt om een actieve inbreng van de patiënt. U werk samen met de fysiotherapeut mee aan het verminderen van uw klachten. Hierbij draagt goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut bij aan uw herstel.

Het Longfonds

Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) wil longziekten voorkomen en mensen met een longziekte goede zorg geven. Daarom is wetenschappelijk onderzoek de basis van ons werk. Het Longfonds wil gezonde longen gezond houden. Deze organisatie strijdt daarom tegen longziekten zoals COPD. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het Longfonds.

longfonds

COPD

Bij Fysiotherapie Naarden bent u voor COPD in goede handen!

Marlieke-Josemans

Marlieke Josemans
Fysiotherapeut
COPD

Dionne van der Most

Dionne van der Most
Fysiotherapeut
COPD