fysiotherapie-naarden-slider-007Afspraak maken
Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-003Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-006Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-004Afspraak maken

Groepstherapie

Een paramedisch beroep voor het behandelen van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens

Groepstherapie

Mensen met uiteenlopende klachten als sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of ouderdom kunnen ook voor groepstherapie terecht bij de fysiotherapeut.

Ook biedt fysiotherapie in combinatie met groepstherapie een uitstekende ondersteuning in de thuishulpsituaties en heeft een gunstige invloed op ziekteverzuim. De behandeling is gericht op de bevordering van herstel van uw klachten en zo nodig de terugkeer in de dagelijkse activiteiten.

praktijk_fysiotherapie_naarden_1

De fysiotherapeut

U komt bij de fysiotherapeut terecht na verwijzing van uw huisarts of op eigen initiatief. Komt u via de huisarts dan begint de fysiotherapeut met een intake gesprek, gevolgd door een onderzoek waarna de behandeling opgesteld kan worden.

Screening

Komt u bij de fysiotherapeut zonder verwijzing van uw huisarts, dan zal deze eerst een screening doen om te kijken of uw klacht voor behandeling in aanmerking komt. Indien niet dan volgt verwijzing naar de huisarts voor nader onderzoek.

Behandelplan

Het behandelplan met de daarbij gestelde doelen wordt samen met de patiënt opgesteld, zodat de patiënt instemt met de behandeling. De fysiotherapeut zal u vragen zich te legitimeren middels een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Eigen inbreng

Fysiotherapie vraagt ook bij groepstherapie om een actieve inbreng van de patiënt. U werk samen met de fysiotherapeut mee aan het verminderen van uw klachten. Hierbij draagt goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut bij aan uw herstel.

Het KNGF

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft een centraal Kwaliteitsregister waarin fysiotherapeuten zijn opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. Alleen indien fysiotherapeuten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen van het KNGF is het mogelijk opgenomen te worden in dit register. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het KNGF.

KNGF

Groepstherapie

Bij Fysiotherapie Naarden bent u voor groepstherapie in goede handen!

Lian-Versteden

Lian Versteden

Fysiotherapeut