fysiotherapie-naarden-slider-007Afspraak maken
Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-003Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-006Afspraak maken
fysiotherapie-naarden-slider-004Afspraak maken

Diabetes mellitus type 2

Vroeger heette diabetes type 2 ouderdomssuiker. Deze vorm van diabetes komt het meest voor

Diabetes Mellitus type 2

Bij diabetes mellitus type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. De insuline is als het ware onzichtbaar, en kan zijn werk niet doen. Daardoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar na verloop van tijd steeds minder.

De behandeling van diabetes mellitus type 2 gebeurt met hulp van gezond eten, veel bewegen en vaak ook medicijnen voor bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol. En soms ook met insuline spuiten bij jezelf.

praktijk_fysiotherapie_naarden_1

De fysiotherapeut

U komt bij de fysiotherapeut terecht na verwijzing van uw huisarts of op eigen initiatief. Komt u via de huisarts dan begint de fysiotherapeut met een intake gesprek, gevolgd door een onderzoek waarna de behandeling opgesteld kan worden.

Screening

Komt u bij de fysiotherapeut zonder verwijzing van uw huisarts, dan zal deze eerst een screening doen om te kijken of uw klacht voor behandeling in aanmerking komt. Indien niet dan volgt verwijzing naar de huisarts voor nader onderzoek.

Behandelplan

Het behandelplan met de daarbij gestelde doelen wordt samen met de patiënt opgesteld, zodat de patiënt instemt met de behandeling. De fysiotherapeut zal u vragen zich te legitimeren middels een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Eigen inbreng

Fysiotherapie voor diabetes mellitus type 2 vraagt om een actieve inbreng van de patiënt. U werk samen met de fysiotherapeut mee aan het verminderen van uw klachten. Hierbij draagt goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut bij aan uw herstel.

Het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Diabetes mellitus type 2 is een vervelende ziekte die er langzaam in sluipt. Daarom wilt het Diabetes Fonds met onderzoek precies achterhalen hoe diabetes mellitus type 2 in elkaar zit. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het Diabetes Fonds.

diabetes

Diabetes mellitus type 2

Bij Fysiotherapie Naarden bent u voor diabetes mellitus type 2 in goede handen!

Marlieke-Josemans

Marlieke Josemans
Fysiotherapeute